Полезна информация

ЗАЩО ОНЛАЙН Е ПО ЛЕСНО, ЗАЩОТО МОЖЕТЕ ДА  ВИДИТЕ  ЖЕЛАНИЯ ОТ ВАС МОДЕЛ И ЦВЯТ В ГОТОВ ВИД, ДА ПОРЪЧАТЕ ВЕДНАГА, КАТО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗБИРАТЕ МЕЖДУ 7 НАЧИНА НА ПЛАЩАНЕ И 27500 ВАРИАНТА ОТ НАШИЯ КАТАЛОГ И ТОВА ДОКАТО СТОИТЕ УДОБНО ПРЕД КОМПЮТЪРА БЕЗ ДА Е НЕОБХОДИМО ДА ОБИКАЛЯТЕ МАГАЗИНИТЕ ПОНЯКОГА С ДНИ.

Онлайн търговията е един от най-развиващите се сектори в България и света. И има защо - магазините в интернет често продават повече, отколкото физическите. Те нямат работно време и стигаш до тях не с колата, а само с няколко клика на мишката. Потребителите все повече ценят удобствата на онлайн пазаруването и голяма част от психологическите бариери за този метод вече отдавна са в миналото. Особено ако погледнем любимите на маркетолозите millennials – поколението, родено след 2000 г. Това са хора, за които онлайн средата е точно толкова реална, колкото и тази офлайн, и шопингът с един клик от телефона е нещо напълно нормално.

Пазаруването през интернет печели все повече популярност в България и това не е случайно. То има няколко основни предимства, които привличат потенциалните купувачи в мрежата. Сред тях са например:

Законовото ви право да върнете стоката без обяснение

На първо място в Закона за защита на потребителите е записано, че при сключване на „договор от разстояние“ потребителят има право да се откаже от покупката, „без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина“ в срок от 14 работни дни. Това е записано в чл. 55, ал. 1 от закона.

Договор за продажба от разстояние е покупка по интернет, телевизия, телефон, радио, каталог, компютър, електронна поща и други. Най-масовият начин е именно интернет, защото той позволява широк избор и лесно поръчване. Хипотезите за покупка от разстояние са в чл. 48, ал. 3 на закона.

Разбира се, някои уеб страници предлагат връщане на покупките без обяснение в срок от 30 дни, а някои от физическите магазини предлагат възможност за връщане, но законово първите са длъжни да приемат стоката обратно, без обяснение, в срок от 14 работни дни, а физическите магазини могат да ви откажат.

Масово при поръчка през интернет има опция при куриера „Отвори, преди да платиш“ или „Прегледай, преди да платиш“, но това не отменя задължението на онлайн търговеца да приеме стоката обратно в срок от 14 работни дни след покупката. Разбира се, трябва да платите разходите по връщането за своя сметка. Всеки онлайн търговец трябва да има „условия за връщане“ и да уведоми купувача преди сделката, пише в Закона за защита на потребителите.

Големият избор онлайн

В интернет имате много по-голям избор, отколкото в реалните магазини.

Лесно следене на промоциите

В интернет можете да намерите лесно най-добрата цена след кратко търсене, спестявайки си разходката до няколко магазина за текстил например.

На практика, физическите магазини може да останат като витрини, в които да разгледате продукта и да го поръчате онлайн през уеб страницата на същия търговец (защото почти няма голям търговец с физически магазин, който да няма уеб страница), за да можете да го върнете в рамките на 14 работни дни, ако размислите.

 

Нищо не прeдава желания облик на стаята така както добре подбраните пердета.При нас границата между кича и красивото ясно се разграничава въпреки, че тя е много тънка. Нашите модели са ненатрапчиви с изчистена линия и дизайн, но богати на цветове затова са подходящи за всеки вкус и интериор.Обикновенно когато в едно жилище се стигне до избор на пердета значи всичко останало по интериора е готово.Избирайки пердета,вашия дом придобива свой специфичен стил и облик. Отминаха временета на дългите тежки плюшени завеси с метални релси, които създаваха усещане за натрупан с годините прах. Затова е време да изхвърлите тези навяващи депресия завеси и да сложите ефирни и елегантни пердета от леки материи със свежи цветове с които да покажете вашия дом в нова светлина. При нас не е необходимо да мислите за шева, материала, размера и начина на окачване. Не е необходимо да се ровите по магазините за платове и все да не намирате вашия цвят, а когато го намерите да не можете да си представите как ще изглежда  пердето на прозореца. Ние ще ви го представим в пълния му блясък така както би стоял на вашия прозорец в абсолютно завършен вид готово за окачване. Качеството на материалите е много важно, има материи които при първото пране се мачкат така, че после дори и след дълго гладене гънките не се премахват. При други цветовете избеляват още при второто пране и изгарят от слънчевата светлина, затова трябва да внимавате каккво купувате. Ние гарантираме за качеството на материалите които предлагаме и затова хората ни гласуват доверие вече 12 години, и когато поръчват отново те го правят без никакво притеснение, за което ние им благодарим от сърце за гласуваното доверие.


Заемайки централно място в нашия дом  завесите и пердетата  придават  индивидуалност и уют създават облика на цялото жилище. Като основен декоративен елемент те позволяват да се допълни или да подчертае линията на избрания от вас стил. Визията на вашия дом зависи от много фактори, надяваме се, че с нашите съвети ще ви помогнем да направите правилния избор за завесите и пердетата в него.


Десен – следвайте линията на интериорния дизайн, нека десена на пердетата и завесите  е естествено продължение на вашите идеи за  интериора, така че те  да се слеят или да изпъкнат като ключов фактор в него. Класическите завеси биха били подходящ избор за помещения с  дървена и кожена мебел.

Материя – опитайте се да откриете подходящите материи според вашето усещане и докосване до тях. Отлично допълнение за класически стил стая е плюш  или кадифе. Видът на помещението е важна част от избора на материя, за спалнята място за уединение и почивка отличен вариант са завеси е плат тип блекаут, който не пропуска дневна светлина и може да ви осигури спокойствие през целия ден като ви предпазва от досадните погледи на съседите. Като избирате материя за завеси добре е да се информирате колко процента пропускливост на светлина има плата ако това е важно за вас.

Дамаски - Когато търсите плат за тапициране, освен изборът на цвят и материя, трябва да се информирате и за качеството на плата които са посочени в условията за поддръжка .Това се установява с помощта на тестове в специализирани лаборатории които издават сертификат за качество.  Това тестване се извършва за да се установи за какви цели е подходящ даден плат и на какви външни атмосферни условия би издържал. Тестът е известен също като "теста за протриване", както и тестовете за устойчивост на износване. Често пъти в информацията за поддръжка се посочва например на колко хиляди сядания би издържал плата.

Цвят – комбинирайте цветове от една цветова гама топли или студени. Може да потърсите контраст между стените и завесите като е желателно те да бъдат в по-тъмната гама с разлика от няколко тона на един цвят или да заложите на различни, но допълващи се цветове. За малки стаи биха били подходящи по-светли тонове, които да „отворят” и визуално разширят помещението тук особено подходящи могат да бъдат платове на вертикални раета които придават усещане за по-голяма височина . За северно изложение нашата препоръка е светли и топли цветове които максимално да пропускат слънчевите лъчи което е особено важно за зимния период от годината. Много добра комбинация се получава ако завесите и пердетата  цветово кореспондират и като материя с меката мебел в стаята. Все пак не забравяйте, че това е вашето жилище и понякога най-доброто решение е това което на вас ви харесва. Не се страхувайте да експериментирате и да комбинирате на пръв поглед различни стилове.

Моделът на завесите и пердетата трябва да бъде съобразен с интериора в помещението, неговата големина, разстоянието от прозорците до стените, наличие на радиатор или конвектор, климатик, трегер, первази, посоката на отваряне на врати и прозорци и др. Големи елементи като масивна камина се балансират отлично с тежки завеси, които изискват метални, дървени или гипсови корнизи с по-голям диаметър и накрайници а така също и аксесоари за стена на които да се захващат коланчета за превързване на завесите.

Дължина на завесите – ако желаете завесата да покрива цялата стена може да изберете те да са на разстояние 2-3 см от пода ако е теракот или паркет , по този начин  се избягва замърсяване и евентуално настъпване което може да предизвика и скъсване на плата или изкъртване на релсата или корниза. Вариант подходящ за помещения с килим или мокет е завесите да са до пода или да се "влачат" с 10-20 см. Ако искате да покриете само прозорецa, отпуснете завесите поне на 10-15 см под перваза.

Ширина на завесите – в зависимост от помещението завесите може да покриват цялата стена или само разстоянието около светлите отвори. Във втория случай при възможност оставете поне по 15-20 см от всяка страна на прозореца за да оставите място за прибиране на завесите и да избегнете влизането на светлина. Визуално ако монтирате релса или корниз съобразен с размера само на светлата част на отвора на прозореца ще стои естетически неиздържано. Набора на завесите препоръчваме да бъде минимум един път и половина спрямо дължината на релсата а за тънките пердета поне двоен.

Стил - Винтидж е стил, който много хора обичат и харесват. Той съчетава в себе си най-ярките и красивите черти на модните течения от позабравеното минало, като ги пренася в настоящето и ни ги напомня по един романтичен и носталгичен начин. Във винтидж интериорът се използват стари мебели и предмети от различни страни и епохи, като периода е ограничен от 30 - 80 г. на ХХ век. Смята се, че всички над 80 години са антики.Те имат невероятно изразително звучене на чистото бяло по стените, подовете и таваните. Именно този белоснежен контекст служи за фон на многоцветното разнообразие от форми, материи и цветове.Благодарение на това фоново решение, „окъсаните“ и изтрити, интериорите на отминалите времена не навяват мисли за отживялост и старост, а напротив  изпълват дома с уют и история.

Запомнете, че колкото по тъмен цвят на плата изберете толкова пропускливостта на светлината ще бъде по-малка и обратното ако изберете за цвят на завеса бяло или крем например проникването на светлината ще бъде доста по осезаемо.

Желаем Ви приятно пазаруване!
Блог за пердета и завеси от Дрейпари БГ

7 стилни идеи за пердета във вашия дом

7 стилни идеи за пердета във вашия дом

Всеки дом изглежда завършен и уютен, когато пердетата и завесите са правилно подбрани и поставени. Ако стаята изглежда недовършена, помислете дали пердетата, които сте закачили са подходящи и дали не е дошло време да ги обновите.

Окачване на пердета и завеси - видове

Окачване на пердета и завеси - видове

Важен момент при избора на пердета е да решите какво ще бъде окачването, защото от това зависи колко плат ще е необходим за изработката и как ще изглежда самото помещение след като ги сложите.

Как да разберете  дали трябва да окачите завеси или щори на прозорците в дома си

Как да разберете дали трябва да окачите завеси или щори на прозорците в дома си

Завеси или щори: двата основни варианта за декориране на прозорци, но кой е по-подходящ за вашия дом? Този въпрос е сред най-често задаваните ни от клиенти.

Избягвайте тези 7 грешки свързани с пердета и завеси!

Избягвайте тези 7 грешки свързани с пердета и завеси!

Изборът на пердета и завеси или изобщо целия процес на декориране на прозорците в един дом е много важен и често се допускат грешки, които професионалните дизайнери забелязват отново и отново.