7 стилни идеи за пердета във вашия дом

7 стилни идеи за пердета във вашия дом

Всеки дом изглежда завършен и уютен, когато пердетата и завесите са правилно подбрани и поставени. Ако стаята изглежда недовършена, помислете дали пердетата, които сте закачили са подходящи и дали не е дошло време да ги обновите. От класически до модерни, от цветни до нежни, изборът на пердета е безкраен и може да се окаже истинско предизвикателство, предвид многообразието от модели, материи и цветове, предлагани на пазара. За да ви улесним, ще ви представим 7 стилни идеи за пердета.

Тънки пердета – воал

Воал тънки пердета

Ефирни тънки пердета, подходящи за всеки стил и чудесно допълнение към почти всички видове плътни завеси. Воалът е класически избор за пердета, които пропускат достатъчно светлина, а в същото време осигуряват уединение. Тънки пердета в светли нюанси са перфектни за придаване на свежест и простор в стаите.

Завеси с флорален десен за по-голяма свежест в интериора

Завеси с флорален десен

Завесите с десен от цветя могат да бъдат чудесен начин да добавите цвят и интересен акцент в интериора си. Изберете завеси със светли флорални мотиви в нежни пастелни цветове като розово, лавандула или светло зелено. Тези завеси ще придадат романтичен и женствен акцент към стаята.

Тропически цветя или листа за екзотично усещане

Тропически цветя или листа за екзотично усещане

Завесите с тропически цветя са отличен избор за стая със средиземноморски или тропически декор. Свежите цветя и листа пък придават природна инспирация на стаята.

Геометричните десени

Завеси с геометрични десени

Те са модерен избор, който може да добави нотка блясък и елегантност към вашия интериор. Изберете десен, който се съчетава с формите на вашата мебели и дамаски.

Ако имате много шарки в стаята, или просто обичате по-изчистен и семпъл дизайн, може да изберете едноцветни пердета без десен. Те могат да се изработят от различни материи, като кадифе, лен, памук или синтетика.

Комбинация на завеси в два цвята

Завеси с комбинация в два цвята

Комбинирането на пердета в два цвята може да добави интерес и динамика към интериора на стаята. Може да експериментирате с текстила - комбинация от няколко вида тъкани с различни текстури.

Японските панели

Панел завеса тип японска стена

Японските панели са елегантен и модерен вариант, който е подходящ за големи прозорци. С тях могат да се създават фокусни точки в интериора.

Пердета с бродерия

Пердета с бродерия

Бродерията може да бъде използвана за да се създаде невероятна детайлност и текстура върху пердетата. Изберете пердета със семпли, деликатни бродерии на цветя и листа. За винтидж усещане, изберете пердета със сложни бродерии на старинни мотиви.

Related Posts
Comments
Пиши коментар

Блог за пердета и завеси от Дрейпари БГ

7 стилни идеи за пердета във вашия дом

7 стилни идеи за пердета във вашия дом

Всеки дом изглежда завършен и уютен, когато пердетата и завесите са правилно подбрани и поставени. Ако стаята изглежда недовършена, помислете дали пердетата, които сте закачили са подходящи и дали не е дошло време да ги обновите.

Окачване на пердета и завеси - видове

Окачване на пердета и завеси - видове

Важен момент при избора на пердета е да решите какво ще бъде окачването, защото от това зависи колко плат ще е необходим за изработката и как ще изглежда самото помещение след като ги сложите.

Как да разберете  дали трябва да окачите завеси или щори на прозорците в дома си

Как да разберете дали трябва да окачите завеси или щори на прозорците в дома си

Завеси или щори: двата основни варианта за декориране на прозорци, но кой е по-подходящ за вашия дом? Този въпрос е сред най-често задаваните ни от клиенти.

Избягвайте тези 7 грешки свързани с пердета и завеси!

Избягвайте тези 7 грешки свързани с пердета и завеси!

Изборът на пердета и завеси или изобщо целия процес на декориране на прозорците в един дом е много важен и често се допускат грешки, които професионалните дизайнери забелязват отново и отново.