Цени на услуги

Предлагаме корекция-скъсяване на готови пердета и завеси на цена 2лв. на метър тигел цена без ДДС. за поръчка моля свържете се с нас на 0882590940. Цената на услугата ушиване на пердета е 8.00лв. без ДДС и се определя на база дължината на пердето само в горната част, а не цялата обиколка от всички страни взети заедно! Всички пердета и завеси по индивидуална поръчка се изработват с 60 мм текстилен или силиконов перделик-ширит (равномерен или рибена кост, по желание на клиента), поставят се плъзгачи-кукички за ПВЦ или метална релса (през 8-10см.), правят се 2+2 см. странични и 5+5 см. долни и горни подгъви, освен ако няма допълнително изискване от страна на клиента за различни от посочените размери за подгъви,  2 см. надперделик за завеси и 1 см. надперделик за тънки пердета.Надперделик  е разстоянието от горната част на перделика-ширита до края на завесата, което има за цел да покрие релсата или част от нея така че да не се вижда когато завесите са дръпнати. Максималната височина на готовата завеса/перде се определя от ширината на плата. Цената за ушиване на 1 л.м. плат  е 8.00лв. без ДДС. Например ако шием едно перде в което има вложен плат 3м. изработката ще струва 24.00лв. в тази сума влиза, всички видове тигели, подгъви, ширит лента, набиране, гладене под високо налягане с пара за максимална дезинфекция и поставяне на кукички за релса или тръбен корниз. Количеството на използвания плат се определя от набора на пердето или завесата.

Какво е набор? 

Наборът е съотношението между дължината на релсата/корниза и количеството плат, което ще се използва при изработката, в зависимост от това колко богато искате да бъде набрано пердето или завесата . Обикновено за завеси той трябва да започва от 1.5 и за тънките пердета двоен набор.  Например ако имаме двуметрова релса, стандартно за тънки пердета влагаме 4м. плат което означава  двоен набор,за завеси влагаме минимум 3м. плат за минимален набор от едно и половина. Колкото по-голям е наборът, толкова повече гънки и  по богато и красиво стои завесата/пердето.Запомнете завесите се правят с набор от и над  „1,5”, а ефирните тънки дневни пердетата с набор по-голям от „1,7”, но това решение е индивидуално и зависи от модела текстурата на плата, който се използва.

Блог за пердета и завеси от Дрейпари БГ

7 стилни идеи за пердета във вашия дом

7 стилни идеи за пердета във вашия дом

Всеки дом изглежда завършен и уютен, когато пердетата и завесите са правилно подбрани и поставени. Ако стаята изглежда недовършена, помислете дали пердетата, които сте закачили са подходящи и дали не е дошло време да ги обновите.

Окачване на пердета и завеси - видове

Окачване на пердета и завеси - видове

Важен момент при избора на пердета е да решите какво ще бъде окачването, защото от това зависи колко плат ще е необходим за изработката и как ще изглежда самото помещение след като ги сложите.

Как да разберете  дали трябва да окачите завеси или щори на прозорците в дома си

Как да разберете дали трябва да окачите завеси или щори на прозорците в дома си

Завеси или щори: двата основни варианта за декориране на прозорци, но кой е по-подходящ за вашия дом? Този въпрос е сред най-често задаваните ни от клиенти.

Избягвайте тези 7 грешки свързани с пердета и завеси!

Избягвайте тези 7 грешки свързани с пердета и завеси!

Изборът на пердета и завеси или изобщо целия процес на декориране на прозорците в един дом е много важен и често се допускат грешки, които професионалните дизайнери забелязват отново и отново.