Условия за ползване

 

Общи условия за ползване на интернет сайт/ онлайн-магазин www.perdeta.net:

Ако след прочитането на посочените по долу условия за пазаруване в този онлайн магазин не приемате, моля не използвайте този уеб сайт. Ако направите регистрация за заявка на покупка се счита за съгласие от ваша страна с посочените условия. Настоящите общи усповия уреждат взаимоотношенията между "Дрейпари БГ" ЕООД (продавач) от една страна и потребителите на онлайн магазина (купувач) на домейн www.perdeta.net (наричан за кратко "сайт") Тези условия обвързват всички потребители. С кликването на всеки един продукт, линк или бутон разположени на страниците на www.perdeta.net (с изключение на страницата " Условия за ползване", потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва всички "Правила и условия" посочени по долу.

 

1. Общи условия:

 

 - www.perdeta.net е уеб сайт за електронна търговия за продажба и доставка на публикуваните в него стоки от името на “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД.

 

 - Предлагането на продуктите от този уеб сайт онлайн има смисъл на публична покана за сключването на търговска сделка-договор от разстояние  между потребителят и “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД.

 

 - Всички цени, свързани с представените продукти или услуги са в български лева (BGN) и включват данък добавена стойност (ДДС) без да отразяват стойността на доставката.


-Всички размери са приблизителни. Показаните цветове могат да се различават от действителните цветове в зависимост от настройките на монитора и резолюцията на екрана.

 

- Всички размери  посочени към готовите пердета и завеси са без предвиден  набор и са дадени в напълно опънато състояние за един брой.

 

 - Периода за който направеното предложение от страна на доставчика към потребителя след сключването на договора между потребителя и “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД важи 30 дни от датата на сключването му.

 

 - Договор за продажба от разстояние е всеки договор сключен въз основа на предложение от страна на доставчика до потребителя като част от системата за продажба на стоки или предлагане на услуги при която от датата на отправяне на предложението до сключването на договора, включително за времето на сключването на договора страните не са във физически контакт по между си.

 

- Договорът с клиента се счита за сключен след приемане от “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД чрез сайта си за продажби онлайн  www.perdeta.net на заявлението за покупка попълнено и финализирано правилно от клиента в процеса на поръчката.

 

- Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието включително в почивните дни и в дните на официалните празници. След направянето на поръчката потребителят е длъжен да заплати цената актуална по време на заявката на желаната стока.

 

- “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД няма право да променя цената на стоките след приключване на поръчката направена от страна на потребителя след натискане на бутона “Потвърди поръчката”, освен когато е допусната техническа грешка при публикуването на цената в www.perdeta.net, тогава "ДРЕЙПАРИ БГ" ЕООД се задължава да върне 100% от сумата която клиентът е заплатил коректно и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя.

 

- При попълване на неверни данни, сгрешен адрес, лице за контакти или телефон при подаване на заявката “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД не се обвързва от задължението за нейното изпълнение и доставка.

 

- Договорът с потребителя се счита за сключен след приемане на заявление за покупка, попълнено правилно и коректно от клиента в процеса на поръчката.

 

- След получаване на заявлението за покупка “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД се свързва с клиента чрез e-mail или по телефон в рамките на 24 часа след постъпването му, за потвърждаване на стойността на направената поръчка,цвят,размер,модел и количеството на продуктите направени в нея.

 

- Ако продуктът не може да бъде доставен поради причини от различен характер, липса на цвят, размер или поради изчерпване на складова наличност, неизвършено успешно или незавършено плащане (забавяне на плащането) “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД  се задължава да уведоми клиента в рамките на 24 часа от направената поръчка.

 

- “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД не гарантира наличността на всички продукти представени на страниците в онлайн магазина си www.perdeta.net

 

2. Доставка:


При поръчки до 500лв. доставката е за сметка на клиента , за поръчки над 500лв. доставката е безплатна.


- Точният срок за доставка зависи от избраните от вас продукти, тяхното количество, наличност и дали се доставят от страната или   чужбина. Срокът на доставка за наличните продукти e от 1 до 3 работни дни, в зависимост от населеното място и дните за разнос на куриерска фирма "Еконт Експрес".

 

- Времето за доставка от чужбина обикновено е от 7 до 10 дни в някои случаи до 14 дена.


- Ако желаете да получите предварителна информация за срока на доставка за конкретен продукт моля запишете код на продукта посочен под цената и се обадете    на 0882547515 или ни пишете на gardinenshop@abv.bg.

 

 - Куриерската фирма с която се доставят продуктите от www.perdeta.net е "Еконт Експрес". Цената на доставката зависи от:

 

 - Общото теглото на продуктите които сте закупили.

 

 - Мястото до където ще бъде доставена пратката /до желан от вас адрес или най-близкия офис на Еконт Експрес/.

 

- Крайната сумата за куриерската услуга по доставката която задължително се заплаща от клиента се изписва преди финализирането на   поръчката на отделен ред от закупените стоки. Такса наложен платеж също се изписва на отделен ред ако има такъв.

 

 - Всички пратки изпратени от "ДРЕЙПАРИ БГ" ЕООД  и  доставени с "Еконт Експрес" имат опция за преглед преди плащане.

 

3. Лични данни:

 

- “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД носи отговорност по Закон за защита на личните данни и Ви гарантира че вашите лични данни въведени при регистрацията за покупка няма да бъдат предоставени на други лица.

 

- След като клиентът посетил страниците на нашият онлайн магазин www.perdeta.net и е направил заявка за покупка той автоматично дава съгласието си да обработим личните му данни свързани с изпълнението на неговото желание за закупуването на продукти и доставката им. Ние използваме вашите лични данни само и единствено при обработване на поръчката ви, това ни е необходимо за упражняването на правомощия предоставени на администратора от закона. Потребителския акаунт на всеки наш клиент може да бъде изтрит от базата данни на www.perdeta.net заедно с цялата информация за него по всяко време при желание от негова страна.

Политика за защита на личните данни

Настоящата Политика за поверителност има за цел да ви осведоми за това как Дрейпари БГ третира вашите лични данни като администратор, а също и за това как бихте могли да контролирате своите предпочитания и настройки във връзка с това третиране. Основна мисия на нашия екип е да ви предоставяме изчерпателна и обективна информация относно предлаганите от нас артикули.

Съобразно Закона за защита на личните данни, потребителят има право на достъп до собствените си лични данни, които е въвел или са станали достояние на „ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД при ползване от него на сайта www.perdeta.net, както и на поправка на тези лични данни. Приемайки настоящите условия, потребителите, които са попълнили регистрационната форма изрично се съгласяват предоставените от тях лични данни да бъдат обработвани от „ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД по електронен път при доставка на поръчани стоки или услуги. Всички доброволно предоставени от потребителя лични данни и други данни, които го идентифицират в процеса на ползване на Сайта се съхраняват, обработват и използват от „ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД за целите на поддръжка на определени функционалности на предлаганите услуги и за целите на рекламата на стоки и услуги предлагани в сайта www.perdeta.net.  „ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД изрично уведомява потребителя, че предоставените от потребителя лични данни не се предоставят на трети лица. Клиентът се съгласява, че като предоставя каквито и да е свои лични или други данни на “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД, той се съгласява, че те могат да бъдат използвани за следните цели:
-поддържане на акаунта на клиента
-изпращане на бюлетини или периодични уведомления по и-мейл
-осъществяване на пазарни проучвания, проследяване и наблюдение на продажбите и клиентското/потребителското поведение „ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД си запазва правото да използва IP адресите и други данни на потребителите за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да се спазят настоящите условия.
Препратки към други уеб сайтове, собственост на трети лица препратките към други сайтове са единствено и само за ваше удобство. „ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД не контролира тези сайтове и не поема никаква отговорност за тях и тяхното съдържание. 


4. Връщане на продукти:

 

 - Потребителят има право без да дължи обяснение, обезщетение или неустойки и без да посочва причина да се откаже от сключения договор от разстояние в срок от 14 дни считано от датата на получаване на стоката и да върне закупените от него продукти обратно на търговеца като сумата за куриерската услуга по връщането е за негова сметка. В този случай “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД ще възстанови на потребителя заплатената от него сума по банков път не по-късно от 30 дни считано от датата на заявения отказ. Всички куриерски разходи по получаването и обратното връщане на стоките се заплащат за сметка на потребителя, освен в случаите:

 

- Когато продуктите имат фабричен дефект.

 

- Продуктите са доставени в грешни размери, цветове или видове.

 

- Пратката има сериозни нарушения на физическата си цялост, в този случай клиента веднага трябва да уведоми търговеца в момента на получаването но задължително преди да е положил подпис пред служителя на куриерската фирма с която се доставят закупените от него стоки  да проведе незабавно телефонен разговор с търговеца за изясняване на обстоятелствата на gsm 0882590940.

 

- “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД си запазва правото да не приема обратно продукти които не отговарят на първоначалния им търговски вид в който клиентът ги е получил при полагането на подписа си при доставката пред  куриера като се има в предвид възможността на клиента която дава " ДРЕЙПАРИ БГ"  ЕООД за преглед на стоката преди плащане пред служител на куриерската фирма,което означава че той е получил в изряден вид.

 

-Задължително условие преди връщането на продукти е да се свържете с нас по телефона или чрез формуляра за рекламации като посочите в него банкова сметка име на титуляра по сметката, номер на поръчката и причината за рекламация.

Адрес за рекламации: гр. Варна офис на "Еконт" стадион Черно Море, за фирма "ДРЕЙПАРИ БГ  тел. 0882590940

 

-Потребителят няма право да се отказва от стоки изработени по негова индивидуална поръчка и размери съобразена с неговите изисквания / чл. 57 ал. 3 от ЗЗП /. Всички поръчки изработени в различни от посочените размери в онлайн магазина PERDETA.NET се считат за индивидуални. Към всеки продукт в онлайн магазина на PERDETA.NET има код и допълнителна информация с посочени точни размери които могат да бъдат понякога повече от един. Всеки различен размер от посочените към даден код на продукт заявен от клиента се счита за индивидуален.

 

5. Права и задължения на страните:

 

“ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД се задължава.

 

 - Да потвърди наличността на поръчаните артикули чрез e-mail или по телефон или да откаже поръчката в срок от 24 часа най-късно след нейното създаване при невъзможност за  изпълнение.

 

- Да достави в срока указан в информацията за доставка на стоки заявената от клиента стока не по-късно от 30 календарни дни.

 

- Гарантира че всички предлагани  продукти са фабрично нови безвредни за употреба  и дава гаранция на 100 % за тяхното качество.

 

Клиентът се задължава:

 

- Да плати цената на стоката според условията описани в информацията за доставки и плащане на стоки.

 

 - Да заплати разходите по доставката според условията описани в информацията за доставка.

 

- Да осигори достъп и възможност за получаване на стоката на посочения от него адрес за доставка, в случай че клиента не бъде намерен на посочения адрес и не осигури достъп и условия за предаване на стоката “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД се освобождава от задължението си да достави заявената от клиента стока.


- Да премахне всички найлонови опаковки от продуктите при получаване и да ги изхвърли или съхранява на недостъпно за децата място. ВНИМАНИЕ, при игра с найлонови опаковки има опасност от поглъщане и риск от задушаване!!!

 

6. Условия за копиране на информаци:

 

- Цялата информация,публикувана в www.perdeta.net е собственост на “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД в т.ч. снимки и описания на артикули.

 

- “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин www.perdeta.net.

 

- За копирането на линкове от www.perdeta.net без писмено разрешение и поставянето им в други сайтове “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД не носи отговорност за тяхното съдържание.

 

- Забранява се копирането на текстове и снимков материал  от www.perdeta.net и поставянето им в други   уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на “ДРЕЙПАРИ БГ” ЕООД. Всички модели на пердета ,завеси и щори в онлайн магазин с адрес www.perdeta.net са патентовани и всяко копиране на модел с цел продажба ще се счита за кражба и ще подлежи на наказуемост според българското законодателсво.

 

7. Допълнителни условия:

  1. Снимките, с които се представят стоките в онлайн магазина www.perdeta.net на доставчика, представят възможно най-точно цветовете на стоката. Доставчикът не носи отговорност за неточно възпроизвеждане на цветовете в следствие на индивидуални настройки и техническите параметри на мониторите, дисплеите, компютърните системи и техническите устройсва, използвани за достъп до онлайн магазина.
  2. Доставчикът не носи отговорност за разлика в рамките на допустимото между цвета, с който е представена стоката на снимката в онлайн магазина и този на реално доставената съгласно сключения договор за покупко-продажба, както и за разлика в нюанса на цвета на една и съща стока произведена в различни периоди от време или от различни партиди. 
  3. Доставчикът си запазва правото едностранно да променя или допълва договора, като всяко изменение или допълнение ще има действие спрямо потребителя само след изричното му уведомяване  и ако отпребителят не възрази в предоставения му 14 дневен срок.
  4. Страните се съгласяват и декларират, че в случай, че някоя/и от клаузите по настоящия договор се окажат недействителна/и, това няма да доведе до недействителност на целия договор или на други негови клаузи. Недействителната клауза ще бъде заместена от повелителните норми на закона или установената търговска практика.
  5. По всички неуредени от настоящия Договор въпроси, се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България и по специално тези на Закона за защита на потребителите, Закона за задълженията и договорите и Закона за електронната търговия.
  6. Неразделна част от Договора е Приложение № 6 към Закона за защита на потребителите (информация относно упражняване правото на отказ от Договора), публикувано на сайта на Доставчика.