Цена Цвят
Размер - височина
Размер - широчина

Био памук 100% пердета,хавлии,чаршафи,пликове

Директно от вносителя, немско качество сертифицирано за текстилни продукти от 100% БИО ОРГАНИЧЕН ПАМУК. Несъмнено навлизането в производството на органичния памук е правилният подход за екологични действия в текстилната индустрия. Повечето хора мислят, че органични продукти са само хранителните, но и всякакъв текстил и най-вече памукът може да носи високи нива на токсичност и да ги пренася директно върху човешката кожа. Всъщност памукът е една от най–третираните по химичен път тъкани. Това обаче важи естествено, ако той не е органичен. Разнообразието на Био продукти у нас се увеличава непрекъснато и напоследък все по-търсени стават изделията от органичен памук. Той се използва при изработка на пердета, завеси, дрехи, пелени, чаршафи, и др. Виж повече »

Защо все повече хора обръщат внимание на био органичен памук като текстил

Когато става дума за еко начин на живот? Безспорно това е най-популярната чиста тъкан. За разлика от конвенционалния памук, органичният, е отглеждан без пестициди, хербициди и химични торове. За да бъде сертифициран органичния памук, трябва да бъде доказано, че стриктно са спазени ред строги изисквания. Освен че е екологично чиста материя, при производството на продукти от органичен памук не се използват стандартните вредни вещества като формалдехид (стандартно изделията се обработват с него, за да се придаде мекота и блясък на текстила).
Освен това обикновено за изделията от органичен памук се използват слаби бои, растителни или минерални, които не съдържат тежки метали и петролни продукти. Тези предимства, както и фактът, че не предизвикват алергии и кожни реакции, правят продуктите от органичен памук особено предпочитани. Нашите Био пердета са направени от натурален 100% органичен памук сертифициран от международният орган за органично сертифициране  съгласно Ökotex Made in Green . Ето защо вие може да бъдете сигурни, че не излагате своята кожа на нежеланите токсини, съдържащи се в растителните влакна. Няма пестициди, няма вредни химикали, просто чист, мек, натурален памук. Сигурни сме че, нашите БИО хавлии, чаршафи и спално бельо ще направят така, че да водите един по-добър еко начин на живот.

Продукти за сравнение (0)Показани са от 1 до 11 от общо 11 резултата на (1 страници)