Цена

Готови пердета от 100% Био органичен памук

Повечето хора мислят, че органични продукти са само хранителните, но и всякакъв текстил и най-вече памукът може да носи високи нива на токсичност и да ги пренася директно върху човешката кожа. Всъщност памукът е един от най–третираните по химичен път. Това важи естествено, ако той не е органичен. Разнообразието на Био продукти у нас се увеличава непрекъснато и напоследък все по-търсени са изделията от органичен памук. Той е използван при изработка на пердета, завеси, дрехи, пелени, чаршафи, и др. Виж повече »

Защо все повече хора обръщат внимание на тази тъкан и защо това е по-добрият избор, когато става дума за еко начин на живот? Безспорно това е най-популярната чиста тъкан. За разлика от конвенционалния памук, органичният, е отглеждан без пестициди, хербициди и химични торове. За да бъде сертифициран органичния памук, трябва да бъде доказано, че стриктно са спазени ред строги изисквания. Освен че е екологично чиста материя, при производството на продукти от органичен памук не се използват стандартните вредни вещества като формалдехид (стандартно изделията се обработват с него, за да се придаде мекота и блясък на текстила).
Освен това обикновено за изделията от органичен памук се използват слаби бои, растителни или минерални, които не съдържат тежки метали и петролни продукти. Тези предимства, както и фактът, че не предизвикват алергии и кожни реакции, правят продуктите от органичен памук особено предпочитани. Нашите Био пердета са направени от натурален 100% органичен памук сертифициран от международният орган за органично сертифициране съгласно Ökotex Made in Green . Ето защо вие може да бъдете сигурни, че не излагате своята кожа на нежеланите токсини, съдържащи се в растителните влакна. Няма пестициди, няма вредни химикали, просто чист, мек, натурален памук. Сигурни сме че, Вие ще харесате нашите пердета, защото те изглеждат чудесно и са нежни и меки на пипане.

Продукти за сравнение (0)Показани са от 1 до 6 от общо 6 резултата на (1 страници)